INSTRUMENTI 

Remek-djela majstora Zwirna iz majstorske radionice S.M.Gilg: predstavljamo vam instrumente iz serije Croatica

Graditelji instrumenata linije Croatica - po zamislima i nacrtima Stjepa Martinovića - su otac Velimir i sin Antonio-Toni Zwirn, čija se radionica nalazi u Novom Čiću (tel: 01 / 62 32 778), a nastavljaju obiteljsku tradiciju radionice za gradnju tambura S. M. Gilg, utemeljene u Preloščici/Sisak 1894. godine... Pogledajte majstorov blog i fotogaleriju.

Mandolina Croatica - SOPRANIJA

Oktavna madolina Soprania iz serije Croatica, kultiviranog zvuka i privlačnog izgleda, sa Thomastik Infeld Prazision žicama, samostalno ili u duetu sa sebi sličnim ili svojom većom sestrom Tenoriom, definitivno važan sastojak u formuli uspjeha zvuka klape Kampanel. A o lakoći sviranja da ne govorimo, samo pitajte Slašu... Ona čini prepoznatljivim zvuk klape Kampanel na svim snimkama.

Mandola Croatica - TENORIJA

Dubok, dugotrajan i topao ton ove mandole savršeno se uklapa u zvuk klape. Mogućnosti sviranja i slika koju stvara su dovoljno inspirativni za svirku svake vrste, kao što Košte može potvrditi. Neizostavna je i u studiju i na živim svirkama.

Gitara Croatica

9-žičana akustična gitara Croatica svojim karakterisičnim zvukom osim nas privukla je i razne svjetske gitariste. Uvelike je obojala naš album Aj ća volim te. Prve dvije žice (E i H) su poduplane, a treća (G) je oktavno poduplana, dakle E A D gG hh ee. Bambina ne bi bila Bambina bez nje...

Banduria Croatica - SONORIJA

Hrvatska verzija španjolske bandurije (bar ju je idejni začetnik Stjepo Martinović tako zamislio),nešto je manja od gitare,kraća menzura i ima 10 žica, tj. pet poduplanih ( hH eE aA c# f#) . Savršeno se uklopila u Sjaj u tami...

Bas Croatica

Kakav bi to orkestar bio bez basa ? Sva sreća da su majstori Zwirn mislili na sve... A sve HRVATSKI PROIZVODI!